5 Aeschilou Street
+302105913826

Sound Bath / Ομαδικό Ηχόλουτρο

Κυριακή 16/10 στις 17:30. Σημείο Συνάντησης: Ωθωνική Αυλή
Με τον Νίκο Νικολακόπουλο @goodvibrationsgr

Κατα τη διάρκεια ενός Sound Bath, ξαπλώνετε αναπαυτικά σε ένα στρωματάκι και χαλαρώνετε για περίπου μία ώρα, υπο τους ήχους των crystal singing bowls, gong, του τυμπάνου και πολλών άλλων ηχοθεραπευτικών οργάνων. Οι θεραπευτικοί ήχοι δημιουργούν έναν ασφαλή χώρο, μια αγκαλιά στην οποία μπορείτε να αφεθείτε και να χαλαρώσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τυχόν εντάσεις, να παρατηρήσετε τα συναισθήματα σας, να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας και να βιώσετε το εδώ και το τώρα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το να επιτρέψετε στο σώμα σας να χαλαρώσει. Το πώς θα βιώσετε ένα soundbath είναι πολύ προσωπικό για τον καθένα. Άλλοι βρίσκονται σε μία κατάσταση ονείρου, άλλοι κοιμούνται και άλλοι χάνουν την αίσθηση του χρόνου. Μετά το τέλος του soundbath, συνήθως θα έχετε μια αίσθηση ηρεμίας, ισορροπίας, αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και πραγματικής ξεκούρασης, που μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

Θα χρειαστείτε:
🔆 Στρωματάκι για να ξαπλώσετε
🔆 Κάτι ελαφρύ για να σκεπαστείτε εάν χρειαστεί
🔆 Κάποιο μαξιλαράκι για το κεφάλι
🔆 Κάποιο μαξιλαράκι για κάτω από τα γόνατα


Νίκος Νικολακόπουλος – Sound Massage Therapist by Peter Hess Academy (Germany & Greece)
Ο Νίκος αγαπάει τη μουσική από παιδί. Στα 10 ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού, θεωρίας και αρμονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί και σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Εργάστηκε για 2 χρόνια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και μετά σε ναυτιλιακή εταιρεία για 8 χρόνια. Παράλληλα με την εργασία του, συνέχισε να γράφει μουσική για το θέατρο και να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις.
Το έντονο και στρεσογόνο περιβάλλον της βασικής του εργασίας τον οδήγησε στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων χαλάρωσης και αποφόρτισης. Αρχικά δοκίμασε τη yoga και το διαλογισμό και πολύ σύντομα οδηγήθηκε στην Ηχοθεραπεία και το Ηχομασάζ. Από την πρώτη του επαφή με τις θιβετανικές ηχογαβάθες γνώριζε πως είχε ανακαλύψει ένα ανεκτίμητο θεραπευτικό εργαλείο. Αφού ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Ηχομασάζ στην Αθήνα, εκπαιδεύτικε πλάι στον δημιουργό της τεχνικής τον Peter Hess. Εμπλούτισε τις γνώσεις του και με άλλες τεχνικές ηχοθεραπείας (Συμβουλευτική μέσω του Ήχου, Klik – Ηχομασάζ για παιδιά)  ενώ συνεχώς αναζητά και ανακαλύπτει και άλλα ηχοθεραπευτικά όργανα όπως οι Κρυστάλλινες Γαβάθες Χαλαζία, το Σαμάνικο Τύμπανο, τα Θεραπευτικά Διαπασών κ.α. Έχει πιστοποιηθεί στη Yoga Nidra και στο Butterfly Touch Massage της Eva Reich. Είναι μέλος του διεθνούς Sound Healers Association.
Ο Νίκος πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Ηχοθεραπείας (soundbath) και Ηχομασάζ στο χώρο του στη Πεντέλη, σε άλλους συνεργαζόμενους χώρους στην Αθήνα και στην Ελλάδα καθώς και κοντά στη φύση. Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, ως μουσικός επί σκηνής και συνθέτης ηχητικών τοπίων. Συνεργάζεται επίσης με ομάδες yoga, διαλογισμού, χώρους ευεξίας / spa και οργανωμένα retreats και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Επικοινωνία: www.soundmassage.gr

Η παρούσα δράση είναι ανοιχτή και χωρίς δήλωση συμμετοχής. Ο επισκέπτης πρέπει να προσέλθει απευθείας στο σημείο συνάντησης Ωθωνική Αυλή στις 17:30.

Leave a Reply