5 Aeschilou Street
+302105913826

Δηλώστε τώρα συμμετοχή!

Δηλώστε συμμετοχή στο σύνδεσμο .  *Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  • Εργαστήριο: «Ο Χορός ως αφετηρία αυτο-εξέλιξης στην Τρίτη ηλικία.» (Κυριακή 1/10, 11:00 – 12:00, Οθωνική Αυλή Πάρκου Αντ. Τρίτσης)

Εργαστήρι κίνησης και κινητικού αυτοσχεδιασμού.

Σκοπός των μαθημάτων κινησιολογίας και κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+,  είναι η ποιοτική κίνηση που προκύπτει αβίαστα με εξοικονόμηση ενέργειας και ευχαρίστηση για τον ηλικιωμένο χορευτή.θα δουλέψουμε με κιναισθητικές ασκήσεις , ασκήσεις επαφής και ασκήσεις  στο πάτωμα. Μέσα από μια απολαυστική χαλάρωση γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το σώμα και προχωράμε σε κινητικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια ενός καθοδηγούμενου κινητικού αυτοσχεδιασμού στο τέλος του μαθήματος.Ανακαλύπτουμε  νέες  εμπειρίες μέσα από  ασκήσεις με βάση την αίσθηση.Το μάθημα βοηθάει στην αντιμετώπιση χρόνιων πόνων, λόγω κινητικών συνηθειών που μας επιβαρύνουν καθώς προτείνει την συνειδητοποίηση και αντικατάσταση αυτών των συνηθειών με νέες.

Υλοποίηση:  Αλεξάνδρα Δανιήλ


  • Εργαστήριο: «Τα όριά μου- η ασφάλειά μου» (Κυριακή 1/10 12.15-13.00,Οθωνική Αυλή Πάρκου Αντ. Τρίτσης)

Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού  Ι Βιωματική Παρέμβαση από το τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας

Ένα κουβάρι από νήμα που άλλοτε σφίγγει και άλλοτε χαλαρώνει ανοίγει την συζήτηση κάνοντας την αναγωγή στις ανθρώπινες σχέσεις, και πώς περιπλέκονται, πιέζονται, χαλαρώνουν.

 Συντονιστές:

  • Αγγελική Οικονομοπούλου- Ψυχολόγος, Δ/ντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας
  • Ιωάννα Πρεκετέ – Κοινωνική Λειτουργός Κοινωνικής Υπηρεσίας
  • Δέσποινα Ζάγκα- Ψυχολόγος “ Φροντίζω”

  • ΕργαστήριοΕγώ και ο Άλλος…. ή ο Άλλος και Εγώ; Μήπως Εγώ κι Όλοι οι Άλλοι; ….ή μήπως, Εγώ και ΕΓΩ; Κι αν το Εγώ γίνει Εσύ; Άραγε, θα μπερδευτούν ή θα γίνουνε Εμείς;

Παιχνίδι με τα πρόσωπα, τα προσωπεία, τις σχέσεις και τα όρια!»  (Κυριακή 1/10, 12:30 – 13:30, Κιβωτός των Σπόρων, Πάρκο  Αντ. Τρίτσης)

Θεατρικό παιχνίδι από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων ανοιχτό για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Εμψυχώτριες: Παπαδοπούλου Στέλλα, Παλαβού Αντωνία


  • Φωτογραφικό Εργαστήριο:«Re-Membering: Φωτογραφικές αφηγηματικές παραστάσεις αποκλεισμού» (Σάββατο 30/9, 16.15 – 18.45 Οθωνική Αυλή Πάρκου Αντ. Τρίτσης)

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  Ι

Εργαστήριο φωτογραφίας στο πεδίο «Διερεύνηση των ανησυχιών ενός δημιουργού μέσω των φωτογραφικών του έργων». Εξερευνούμε τις φωτογραφικές πρακτικές ως μνήμη, μαρτυρία και δημιουργική πολιτισμική αντίσταση. Το σεμινάριο-καλλιτεχνικό έργο – δράση φωτογραφίας θα ασχοληθεί με τον αποκλεισμό και με το πώς η δημιουργία και οι νέοι τρόποι αφήγησης μέσω της τέχνης μπορούν να αποτελέσουν μια μορφή πολιτισμικής αντίστασης.

Υλοποίηση: Εύα Κατσαΐτη,  Θεωρητικός οπτικής επικοινωνίας Λεκτόρισσα, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής


  • Φωτογραφικό Εργαστήριο: «Αναζητώντας τα ανίδωτα σε εμάς στοιχεία των φωτογραφιών μας» (Κυριακή 1/10, 15.00 – 17.30, Οθωνική Αυλή Πάρκου Αντ. Τρίτσης)

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν φωτογραφίες και κατόπιν να συζητήσουν ομαδικά πάνω σε αυτές, σε συνδυασμό με μια εισήγηση πάνω στα λανθάνοντα νοήματα των εικόνων μας. Η συζήτηση θα γίνει είτε μέσω εικόνων που οι συμμετέχοντες έχουν παράξει στο παρελθόν και εμπίπτουν στην ιδιότητα «συνεχίζω να ελκύομαι από μια συγκεκριμένη φωτογραφία μου, για την οποία δεν μπορώ να αρθρώσω λεκτικά το γιατί αυτό συμβαίνει», είτε παράγοντας επί τόπου νέες εικόνες ελεύθερου θέματος. Μέσα από προβολή, επιλογή και συζήτηση στις εικόνες που θα προσφέρουν σε κοινή θέαση θα επιχειρηθεί η κατανόηση αυτών των περίπλοκων αντιληπτικά εικόνων.

 Εξοπλισμός: οποιαδήποτε συσκευή με φωτογραφική κάμερα (κινητό, tablet, μηχανές).

 Υλοποίηση: Βασίλης Κάντας Θεωρητικός οπτικής επικοινωνίας / Συνεργάτες: Μυρτώ Κιτσαντά,  Κωνσταντίνα Ειρήνη Ντούβλη και Μάριος Κορολής Ακαδ. Υπότροφοι


  • Εργαστήριο:«Η περιπέτεια της αποδοχής του εαυτού» (Κυριακή 1/10, 13.15 – 14.45,Οθωνική Αυλή Πάρκου Αντ. Τρίτσης)

Το πώς παίζουμε συνήθως αντικατοπτρίζει το πώς ζούμε. Παίζω δε σημαίνει τείνω προς ένα συγκεκριμένο στόχο, αλλά ότι είμαι ανοιχτός στο να δοκιμάσω και να πειραματιστώ χωρίς να γνωρίζω το αποτέλεσμα. Μια βουτιά στο απρόσμενο.

Μέσα από το παιχνίδι βιώνουμε την επιθυμία και τη χαρά για ζωή, ενώ εξασκούμαστε στην προσαρμοστικότητα. Η τέχνη μας βοηθά να ανακαλύψουμε την ταυτότητα μας χωρίς κριτική, χωρίς καταπίεση και προκαταλήψεις.

Σε αυτό το εργαστήριο θα αφεθούμε στη δημιουργική μας διάθεση με την ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας!

Συντονισμός: Μαρίλη Τοπούζογλου Ψυχολόγος, με ειδίκευση στην Κλινική Εκφραστική Θεραπεία μέσω τέχνης, καθώς και Δημιουργική επόπτρια.


  • Εργαστήριο Ενηλίκων-Εφήβων: «Επαναχρησιμοποίησης χαρτιού “Σχεδία Αρτ”» (Σάββατο30/9, 14:00 – 15:00, Οθωνική Αυλή Πάρκου Αντ. Τρίτσης)

 Παλαιά απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου Σχεδία επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα δίνοντας νέα ευκαιρία, νέα μορφή, νέα ζωή σε κάτι φαινομενικά «άχρηστο», «σκουπίδι», ένα «παλιό περιοδικό».

Υλοποίηση: Katrin Kretschmer, συντονίστρια προγράμματος «σχεδία αρτ».

Leave a Reply