5 Aeschilou Street
+302105913826

 

Δες μέσα από τα μάτια άστεγων σκύλων: Φιλοζωικά Μαθήματα Ενσυναίσθησης

2 κύκλοι εργαστηρίων:

  • ηλικίες 7 – 9 ετών, Κυριακή 13/10, 11.00-11.45
  • ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 13/10, 12.00-12.45

Υλοποίηση: Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή & στη Σχολική Ψυχολογία- Ζωοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Σκύλων- Kynagon Certified Animal Trainer, Member of Pet Industry Advocacy International, Member of International Society of Animal Professionals, Συγγραφέας, Ιδρύτρια Ζω.Ε.Σ.

Φιλοζωικό βιωματικό εργαστήριο με σκύλο εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης βασισμένο σε εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Αλήθεια, πόσα ξέρεις για τους άστεγους σκύλους; Ποια είναι τα συναισθήματά τους, τα δικαιώματά τους, η γλώσσα επικοινωνίας τους, οι ανάγκες τους και όλα εκείνα που θέλουν να μας πουν; Τι σημαίνει υπεύθυνη κηδεμονία ενός ζώου και πόσο σημαντική είναι η δύναμη της υιοθεσίας ενός ζώου από τον δρόμο ή από το κλουβί; Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από τα φιλοζωικά βιβλία;

Μέσα από το φιλοζωικό εργαστήριο το οποίο είναι διαμορφωμένο ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν (Νηπιαγωγείο- Α’- Β’  Δημοτικού, Γ’- Στ΄Δημοτικού) οι συμμετέχοντες μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι στα ζώα συντροφιάς, τη δύναμη της υιοθεσίας ενός άστεγου ζώου, να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης της εγκατάλειψης και κακοποίησης των ζώων συντροφιάς, να ευαισθητοποιηθούν και να εκφράσουν συναισθήματα για τα ζώα συντροφιάς αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση, αλλά και καλλιεργώντας δεξιότητες ώστε να αναλάβουν δράσεις ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας. Αρωγοί μας η ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι, τα εικονοβιβλία και η μουσική.

Οι εκδόσεις Welldone & οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από τη δύναμη επτά φιλοζωικών βιβλίων ταξιδεύουν τους μαθητές στη μαγική παραμυθοχώρα των ζώων μέσα από αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι με τη μαγική άμαξα με προορισμό τον Μαγικό Θρόνο! Πόσα ζώα θα καταφέρουν να ανέβουν στην άμαξα για να ξεκινήσουν να βρουν το σπίτι τους; Το Παλάτι θα ανοίξει ξανά τις Πύλες του να τα υποδεχτεί ελευθερώνοντας κάθε φυλακισμένο ζώο; Τα ζώα θα βρουν την παντοτινή αγάπη μαθαίνοντας στους ανθρώπους πως είναι όλα τους, ακόμη και το πιο μικρό, απαραίτητα για την ύπαρξή όλων στον πλανήτη.

Δήλωσε συμμετοχή στο Εργαστήριο

Κατερίνα   Παπαποστόλου είναι Διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο Νησίου Ημαθίας στο οποίο εργάζεται με τους τρεις σκύλους της καθώς έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτικός- ζωοθεραπεύτρια. Έχοντας εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και στη Σχολική Ψυχολογία, αλλά και ως  πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια – συμπεριφορίστρια σκύλων, το 2015 ίδρυσε τις Ζω.Ε.Σ που έχουν βραβευτεί έξι φορές για το εθελοντικό τους έργο, ως ένας οργανισμός δημιουργίας και εκπόνησης εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων σε όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής αλλά και παραγωγής εκπαιδευτικού φιλοζωικού υλικού.

Διοργανώνει για μαθητές φιλοζωικά workshops βιωματικής προσέγγισης με σκύλους εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης και επιμορφώνει εκπαιδευτικούς στη δημιουργία και εκπόνηση εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων. Μία από τις «Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς» για το 2020 και το 2022, έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό για   την Πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ, συμμετέχει με εισηγήσεις της σε συνέδρια και ημερίδες, αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ είναι καθηγήτρια στη Zero Stray Academy εκπαιδεύοντας Δήμους όλης της χώρας στη θεματική «Εκπαίδευση Σχολείων» και ανήκει στο μητρώο Εκπαιδευτών στο ΕΚΔΔΑ. Συγγραφέας οκτώ μέχρι σήμερα φιλοζωικών εκπαιδευτικών βιβλίων, δεν σταματά να δρα ακτιβιστικά υπέρ των άστεγων ζώων αλλά και να στηρίζει φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω των εσόδων από όλα τα βιβλία της.

Leave a Reply