5 Aeschilou Street
+302105913826

ART4MORE 2020 | Παραστάσεις

Το τριήμερο Παρασκευή 27/11 έως 29/11 (και μόνο για εκείνες τις ημέρες), θα είναι διαθέσιμες online οι δύο θεατρικές παραστάσεις του φετινού φεστιβάλ για να τις παρακολουθήσει διαδικτυακά το κοινό. Δείτε τις πρεμιέρες εδώ .

  1. Personas

Multimedia performance σωματικού θεάτρου

Από την ομάδα “Πλεύσις. Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής. Ερμηνεία, Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής, Τζάνος Μάζης, Δανάη Παζιργιαννίδη. Σοπράνο: Καλλιόπη Αγγελοπούλου. Μουσική σύνθεση, liveelectronics: Μηνάς Εμμανουήλ. Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη, Βίντεο, Graphic animation: Ακριβή Αναγνωστάκη

Προσωπογραφίες σε κυρτό κάτοπτρο. Με αφορμή και έμπνευση το ποιητικό έργο του John Ashbery «Αυτοπροσωπογραφία σε κυρτό κάτοπτρο» η ομάδα Πλεύσις παρουσιάζει την καλλιτεχνική πρόταση της «Personas», μία multimediaperformance σωματικού θεάτρου. Θέμα της η ποιητική εισαγωγή του θεατή στον «κόσμο του εαυτού» που καθορίζεται από τις έννοιες «παρατηρώ, ανακαλύπτω, συνδέομαι, κουβαλώ μέσα μου ως μνήμη». Η παράσταση κινείται ανάμεσα σε 2 πόλους: Την εικονική πραγματικότητα και τη σχέση του performer με τα σκηνικά αντικείμενα και τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται στη παράσταση με ένα άμεσο, χειροποίητο τρόπο. Με το ύφος της να εναλλάσσεται μεταξύ σοβαρότητας και χιουμοριστικής διάθεσης, διάφορα ερωτήματα εγείρονται κατά την διάρκεια της παράστασης που λειτουργούν ως οδηγός στο θεατή για την εισαγωγή του στην ποιητική αφήγηση της: «Τι κρύβεται πίσω από ένα πορτραίτο; Πώς αντικρύζω τον άλλο; Ποια η βαθύτερη ανάγκη μου για έκθεση;» Ένα σύνθετο θέαμα ως προς τη σκηνική του γλώσσα όπου το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, το θέατρο αντικειμένων, το εικαστικό περιβάλλον, η σύνθεση ηλεκτροακουστικών τοπίων και liveelectronics, οι κινηματογραφικές παρεμβάσεις μέσω liveprojection και graphicanimation συνυπάρχουν επί σκηνής. Η παράσταση αναζητά συγγένειες και παραλληλίες με το έργο του ποιητή John Ashbery τα γλυπτά του JuanMuñoz και τα πορτραίτα του Γιώργου Ρόρρη. Συνομιλεί γόνιμα με τα έργα τους στα οποία εμπεριέχονται αναφορές στο πρόσωπο ως ύπαρξη και στη σχέση του με τον περιβάλλοντα χώρο. Η ομάδα Πλεύσις μέσω αυτού του project αναζητά νέες μορφές έκφρασης, ερευνώντας την ανθρώπινη φύση. Η σκηνική σύνθεση κινούμενη μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, διερευνά τη σχέση του προσώπου ως υπόσταση με το βαθύτερο «είναι» μας. Είναι ένα έργο για τον σύγχρονο άνθρωπο και την εύθραυστη ισορροπία του μεταξύ προσωπικής επιθυμίας και κοινωνικής ταυτότητας.

www.plefsis-space.gr

  1. Interview

Μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της Θεατρικής Ομάδας “Εμείς”.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θάνος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρίστος Παπαμιχαήλ. Ηθοποιοί: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Θάνος.

Μία συνέντευξη για δουλειά, τέσσερις υποψήφιοι και μία φωνή. Η διαδικασία ξεκινά τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει να κάνει παράλογες ερωτήσεις και να τους υποβάλει σε εξευτελιστικές δοκιμασίες που οδηγούν σε μία διαδικασία κωμικοτραγικού παραλογισμού.

Η παράσταση αποτέλεσε μέρος του προγράμματος Liminal Access World το οποίο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του START-CreateCulturalChange.

 www.emeis.net.gr

 

%d bloggers like this: